Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Η ''επαναδιαπραγμάτευση'' τελείωσε, τώρα μπαίνουν σε εφαρμογή οι οργανισμοί Λοβέρδου!


Οι αλλαγές των οργανισμών αφορούν περικοπές χιλιάδων θέσεων προσωπικού και κρεβατιών, καταργήσεις τμημάτων και κλινικών σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων αλλά και μείωση του αριθμού των διευθυντών στο ΕΣΥ. Οι εντολές που έφτασαν στα νοσοκομεία από τους διοικητές ΥΠΕ είναι, μέσα σε 48 ώρες, να έχουν ολοκληρώσει με τις προτεινόμενες αλλαγές για να προχωρήσει n εφαρμογή των νέων οργανισμών.
Εξάλλου, χθες, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης του Ανδρέα Λυκουρέντζου με τους διοικητές των νοσοκομείων, εκτός από τους επικοινωνιακούς λόγους, τέθηκε σοβαρά το ζήτημα της άμεσης εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου.
Αυτά γράφει η Βάσω Καλυβιώτη χθες Παρασκευή στην εφημερίδα ''η Ελλάδα αύριο'' με αφορμή τη συνάντηση του Υπ Υγείας με τους Διοικητές των Νοσοκομείων. Βεβαίως είχαμε επισημάνει ότι οι μνημονιακές δυνάμεις δεν έχουν εγκαταλείψει από το πίσω μέρος του μυαλού τους ακόμα και την πρροεκλογική περίοδο την πρόθεσή τους να προχωρήσουν τα μέτρα του μνημονίου στην Υγεία.
Κυρίαρχο ζήτημα αυτής της μνημονιακής πολιτικής ήταν η συγχωνεύσεις καταργήσεις Νοσοκομείων, υπηρεσιών και μονάδων υγείας και οι οργανισμοί που συντάχθηκαν από τον κ. Λοβέρδο υπηρετούσαν αυτό τον στόχο.
Οι προσπάθεια να παρθούν αποφάσεις από διοικητικά συμβούλια Νοσοκομείων όπως χαρακτηριστικά στο Παπανικολάου, το Γενικό Κρατικό της Αθήνας, στον Αγ. Σάββα που θα νομιμοποιούσαν τους μνημονιακούς οργανισμούς με κάποιο ''ρετουσάρισμα'', δείχνει ότι αυτή η προσπάθεια μετά τις εκλογές προχωρά με γρήγορα βήματα. Το δημοσίευμα άλλωστε επιβεβαιώνει πλήρως αυτόν τον ισχυρισμό.
Το ερώτημα είναι αν το εργατικό κίνημα στην υγεία θα παρακολουθεί αυτές τις εξελίξεις ή θα επιχειρήσει να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να αποτρέψει αυτή την επιλογη και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου