Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Επιστολή στο διοικητή για τις συνθήκες εργασίας στα πλυντήρια – στεγνωτήρια του Νοσοκομείου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς: Διοικητή ΓΝΑΝ κ. Αλ. Μαυρικάκη

Θέμα: Συνθήκες εργασίας στα πλυντήρια – στεγνωτήρια του Νοσοκομείου

κ. Διοικητά
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων στα πλυντήρια – στεγνωτήρια ιματισμού του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και να ζητήσουμε τις παρεμβάσεις σας ώστε να βελτιωθούν. Οι συναδέλφισσες  αντιμετωπίζουν δύο κύρια προβλήματα:

Έλλειψη Προσωπικού. Μέχρι πρόσφατα στα πλυντήρια ιματισμού εργαζόταν έως και 11 άτομα, ενώ τώρα λόγω των αποχωρήσεων – συνταξιοδοτήσεων εργάζονται μόνο 3, που πρέπει να διεκπεραιώνουν το πλύσιμο, σιδέρωμα, δίπλωμα του ιματισμού όλου του Νοσοκομείου. Όπως καταλαβαίνεται αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατο και οι συναδέλφισσες  βρίσκονται στα όρια της ανθρώπινης εξάντλησης, φροντίζοντας να διεκπεραιώνουν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Γι΄ αυτό σας ζητούμε να πράξετε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βρεθεί τρόπος να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό το συγκεκριμένο τμήμα του Νοσοκομείου.

Υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες. Λόγω των μηχανημάτων και του χώρου, οι θερμοκρασίες που σημειώνονται στην ώρα της εργασίας των συναδελφισσών στα πλυντήρια είναι εξαιρετικά υψηλές, ειδικά τις ημέρες του καλοκαιριού που υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες στην ατμόσφαιρα. Οι συναδέλφισσες εργαζόμενες σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες κινδυνεύουν από θερμοπληξία, ή άλλες όσους σχετιζόμενες με την υψηλή  θερμοκρασία. Γι΄ αυτό σας ζητούμε να πράξετε τα δέοντα ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στο χώρο και ώστε οι συναδέλφισσες να μην είναι τόσες πολλές ώρες εκτεθειμένες στις υψηλότατες θερμοκρασίες του χώρου των πλυντηρίων.
Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος       ο Γ. Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης         Δ. Χαλκιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου