Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Επιστολή προς τη διοίκηση για το θέμα του κανονισμού λειτουργίας του νεκροθαλάμου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς: Διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου κ. Αλ. Μαυρικάκη

Θέμα: Aίτημα για τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του νεκροθαλάμου
                             20/7/12

Κύριε διοικητά, με το αρ. πρωτ 515/19-6-12 έγγραφο σας κοινοποιήσατε κανονισμό λειτουργίας νεκροθαλάμου του Νοσοκομείου. Όμως στο σημείο 7 του κανονισμού αναφέρεται ότι «υπεύθυνος για την κίνηση του νεκροθαλάμου ορίζεται ο νοσοκόμος των Ε.Ι.», κάτι που δεν αντιστοιχεί στα νόμιμα καθήκοντα των Νοσοκόμων και αποτελεί ανάθεση αλλότριων καθηκόντων σε μόνιμη βάση, όπως αναφέρεται και στο σχετικό έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που απάντησε σε σχετικό ερώτημα του συλλόγου μας.

Γι΄αυτό σας ζητούμε να τροποποιήσετε το συγκεκριμένο σημείο 7 του κανονισμού και να διαγράψετε τις σχετικές αναφορές.

Για το ζήτημα της λειτουργίας του νεκροθαλάμου και της παραλαβής των νεκρών σας προτείνουμε να υπάρξει τριπλότυπο διεκπεραίωσης (συνημένο υπόδειγμα) στο οποίο να υπογράφουν οι παραλαβόντες ως υπεύθυνη δήλωση ότι παραλαμβάνουν το συγκεκριμένο νεκρό.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Διευθύνουσα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας έχει δώσει εντολή στους νοσηλευτές-τριες που εκτελούν νυχτερινή εφημερία να πηγαίνουν κάθε βράδυ στο νεκροθάλαμο και να ελέγχουν αν μέσα στα ψυγεία υπάρχουν νεκροί, κάτι που είναι απαράδεκτο και σε καμιά περίπτωση δεν είναι συμβατό με οποιαδήποτε λογική εκτέλεσης νοσηλευτικών καθηκόντων. Γι΄αυτό σας ζητούμε να λάβετε μέτρα ώστε αυτή η τακτική να σταματήσει.

Συνημμένα:
1. Έγγραφο – απάντηση ΠΟΕΔΗΝ
2. παράδειγμα τριπλότυπου δικεπεραίωσης

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος        ο Γ. Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης        Δ. Χαλκιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου