Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ για εξόφληση των Πρόσθετων Αμοιβών

ΑΘΗΝΑ 28/07/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 3399
ΠΡΟΣ 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ

Κύριοι Υπουργοί,
Οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου σε πολλές πόλεις της χώρας αρνούνται να υπογράψουν εντάλματα δεδουλευμένων – νυχτερινών – αργιών – υπερωριών, τα οποία οφείλονται από την αρχή του έτους έως 31/06/2014. Το πρόβλημα ξεκίνησε με την άρνηση των ΥΔΕ να δεχθούν μεταφορά των πιστώσεων μεταξύ των κωδικών 511 (υπερωρίες) και 512 (νυχτερινά, αργίες) και στη συνέχεια με την ερμηνεία τους ότι η Νέα Απόφαση Κατανομής των Πρόσθετων Αμοιβών του πάσης φύσεως προσωπικού (πλην ιατρών) των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων δεν έχει αναδρομική ισχύ.
Είναι μείζον το πρόβλημα επειδή οι ΥΔΕ μπλοκάρουν δεδουλευμένα – νυχτερινά – αργίες υπερωρίες αρκετών μηνών, καθ' ότι οι προθεσμίες που θέτει η ΕΑΠ είναι ασφυκτικές.
Είναι επιβεβλημένη η άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος.
Ταυτόχρονα συνεχίζει να υφίσταται η εκκρεμότητα σε πολλά Νοσοκομεία με Πρόσθετες Αμοιβές από δεδουλευμένα νυχτερινά, αργίες και υπερωρίες αρκετών μηνών παρελθόντων ετών.
Για να μην οδηγηθούν οι εργαζόμενοι στα Δικαστήρια ζητούν το αυτονόητο. Να προχωρήσετε σε σχετική Νομοθετική ρύθμιση εξόφλησής τους. Στην πρόσφατη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ δεσμευτήκατε για την προώθησή τους.
Αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσή σας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου