Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Χωρίς Σαμαρά και με ΜΑΤ τα εγκαίνια χειρουργείων στον «Ευαγγελισμό»


Με τον υπουργό Υγείας να εκπροσωπεί την κυβέρνηση αντί του πρωθυπουργού και εν μέσω διαμαρτυριών από τους εργαζόμενους, υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου κτηρίου των Χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Στα εγκαίνια του νέου κτηρίου επρόκειτο να παραστεί ο Αντώνης Σαμαράς ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου αργά το βράδυ της Δευτέρας τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει, «λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων», ο Μάκης Βορίδης.
Σημειώνεται ότι από νωρίς το απόγευμα οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ελλείψεις σε προσωπικό. «Έξω τα ΜΑΤ απ' τα νοσοκομεία, θέλουμε δημόσια και δωρεάν Υγεία», «Αυτοί με ΜΑΤ και με τρομοκρατία κι εμείς με το λαό για δωρεάν Υγεία», «Τα νέα χειρουργεία ανήκουν στο λαό και όχι “πεσκέσι” στο κεφάλαιο», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.
Την ώρα που ο υπουργός Υγείας εισερχόταν στο χώρο του νοσοκομείου σημειώθηκε ένταση μεταξύ των εργαζομένων με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απώθησαν τους εργαζομένους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν. Τελικά μια αντιπροσωπεία του σωματείουμε επικεφαλής τον πρόεδρο, Ηλία Σιώρα, βρέθηκε έξω από το χώρο των εγκαινίων και μίλησε με τον Μάκη Βορίδη. 
«Φέρατε τα ΜΑΤ αντί να φέρετε πούλμαν με νοσηλευτές, γιατρούς κι όλο το μόνιμο προσωπικό που απαιτείται. Εμείς βρισκόμαστε εδώ ζητώντας δωρεάν Υγεία χωρίς επιχειρηματίες, τα χειρουργεία να είναι ελεύθερα, δωρεάν για το λαό, να φέρετε το προσωπικό που λείπει. Έχουμε σακατευτεί εδώ μέσα τόσα χρόνια...», ανέφερε. 
Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, δεν υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό για να στελεχωθούν τα 14 νέα χειρουργεία. Ενδεικτικά, σήμερα λειτούργησαν 12 αίθουσες χειρουργείων. Οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού, διπλοβάρδιες και χρωστούμενα ρεπό και άδειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου