Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Διαδήλωση ενάντια στο κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής, των Ιατρείων του ΠΕΔΥ και τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Θριασίου νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας


Μαχητική διαδήλωση πραγματοποίησαν το Σάββατο 15 Νοέμβρη, εργαζόμενοι και κάτοικοι της Ελευσίνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων Θριασίου νοσοκομείου, του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας, της τοπικής ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου και του Παραρτήματος Θριασίου "Η ΜΑΣΙΝΑ" του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία Λαού στην Άνω Ελευσίνα και συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους, φτάνοντας μέχρι την παραλία.

Οι συγκεντρωμένοι ενημέρωσαν με τα πανό και τα συνθήματά τους για την κατάσταση που επικρατεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο και γενικότερα στον τομέα της Υγείας, ενώ απηύθυναν μαζικό κάλεσμα για τις επόμενες κινητοποιήσεις:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ: Διαδήλωση από την Πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ: 24ωρη Πανεργατική Απεργία και Συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα, στις 11 π.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: Συγκέντρωση για την Υγεία στην Πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα.

Σε ανακοίνωση τους, τα Σωματεία της περιοχής τονίζουν:


"Η Παιδιατρική κλινική του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο, λόγω έλλειψης γιατρών. Χρειάζεται να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμους παιδίατρους και να προστεθούν παιδοχειρουργοί και παιδοορθοπεδικοί για να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται η Αιμοδοσία, οι Παθολογικές κλινικές, η κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και η ΩΡΛ. Κινδυνεύουν με κλείσιμο αν αποχωρήσει ένας γιατρός.

Λόγω των ελλείψεων προσωπικού μεγαλώνει η εντατικοποίηση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ασφάλεια ασθενών και υγειονομικών. Δεκάδες ρεπό χρωστάνε σε πολλούς εργαζόμενους, όπως σε Αιμοδοσία και Χειρουργεία.

Σοβαρότατα προβλήματα προκαλεί η μείωση των κονδυλίων για φάρμακα και υγειονομικά υλικά, με αποτέλεσμα να λείπουν φάρμακα, σύριγγες, γάντια και αντιδραστήρια για τα εργαστήρια.

Το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας χρειάζεται να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό και να λειτουργεί σε καθημερινή 24ωρη βάση, με έμφαση στη πρόληψη και προαγωγή της υγείας.
ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ του ΠΕΔΥ (ΙΚΑ) ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
Αντί να ενισχύουν με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό τα Ιατρεία του ΠΕΔΥ στην Ελευσίνα και να ξανανοίξουν το Ιατρείο στη Μάνδρα, σχεδιάζουν να τα κλείσουν και να μεταφέρουν όσους γιατρούς και λοιπούς εργαζόμενους έχουν απομείνει στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας.

ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία και μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που θα μας χαρατσώνουν ακόμα περισσότερο για να καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας τους, ακόμα και τους μισθούς των υγειονομικών.
Για να εξοικονομούν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους 

Κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων
Με το κλείσιμο δημόσιων μονάδων υγείας, τους εξασφαλίζουν νέα «πελατεία» και κέρδη. Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
Η υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται εντελώς δωρεάν αποκλειστικά από το κράτος. Με κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτά απαιτούν σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους υπηρετεί. Σε αυτόν το δρόμο σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου