Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ για την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου

Την επιστροφή του νοσηλευτικού προσωπικού που έχει φύγει από το Λασίθι για άλλα νοσοκομεία της υγειονομικής περιφέρειας και της χώρας, θα ζητήσει σήμερα με έγγραφο του, που θα στείλει στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, ο διοικητής Μανόλης Μακρονικολάκης.

Το αίτημα διατυπώνεται με βάση την απόφαση που έλαβε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου σε μια κρίσιμη συνεδρίαση, όπου εκλήθη να αποφασίσει για τη συγχώνευση κλινικών του χειρουργικού τομέα λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού εξ αιτίας και των τελευταίων οκτώ αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης.

Πρόκειται για μια απόφαση αρκετά κρίσιμη, διότι, εφ' όσον ευοδωθεί, τότε δεν θα υπάρχει ανάγκη να προχωρήσει η συνένωση κλινικών του χειρουργικού τομέα, αφού θα μπορούν να καλυφθούν κάποια βασικά κενά που παρουσιάζονται σήμερα και απαιτούν επιτακτικές λύσεις.

Παράλληλα όμως το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε πως θα πρέπει να προχωρήσει στη συγχώνευση των χειρουργικών κλινικών στον τέταρτο όροφο του Νοσοκομείου μέχρι την 1η Ιουνίου, απόφαση που θα πρέπει επίσης, να εγκριθεί από την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του εκπροσώπου των γιατρών Γιάννη Ανδριώτη, ο οποίος δήλωσε πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί από τη θέση του διότι δε δέχεται προειλημμένες αποφάσεις και δε θέλει να συνδέσει την παρουσία του με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου. Μάλιστα, στη διάρκεια της συνεδρίασης ανέβηκαν οι τόνοι και υπήρξε αντιπαράθεση και με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Γιώργο Μανουσάκη.

Νωρίτερα ο κ. Ανδριώτης είχε ζητήσει τη γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής, του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και της επιτροπής λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

Για την επιστημονική επιτροπή ο Πρόεδρός της Δημ. Μετοχιαννάκης, ανέφερε πως δε μπορεί να πάρει θέση διότι δεν υπάρχει νόμιμη σύνθεση του συμβουλίου, αφού παραιτήθηκε προχθές άλλο ένα μέλος της, ενώ ο Διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας, Μασούντ Χάνι επανέλαβε τη θέση του πως θα πρέπει να αναπτυχθεί ο χειρουργικός τομέας σε όλο τον όροφο, θέση που γενικά θεωρείται αποδεκτή και σωστή απ' όλους, ωστόσο το επιχείρημα της διοίκησης είναι πως δεν υπάρχει αυτήν την περίοδο το προσωπικό για να υλοποιηθεί. Από την πλευρά της, η πρόεδρος της επιτροπής λοιμώξεων, Αικατερίνη Πατρωνίδου, εξήγησε πως δεν υπάρχει πρόβλημα να συνυπάρχουν σε μια πτέρυγα περιστατικά χειρουργικά, ουρολογικά και ορθοπεδικά, αρκεί να είναι σε διαφορετικά δωμάτια.

Με δεδομένα τα παραπάνω η εισήγηση, που έκανε ο κ. Μακρονικολάκης, έγινε αποδεκτή από το Συμβούλιο, δηλαδή τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Γιώργο Μανουσάκη, την υποδιοικητή Νεάπολης, Λία Μοσχοβιτάκη- απουσίαζε με αναρρωτική άδεια η υποδιοικητής Αγγελική Λενακάκη- και το Διοικητή, ενώ αποχώρησε ο κ. Ανδριώτης.

Η αποχώρηση παρουσιάζει ενδιαφέρον γιατί σήμερα οι γιατροί του Νοσοκομείου θα συζητήσουν τις εξελίξεις και την πρόθεση παραίτησης του κ. Ανδριώτη από το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και τη σύσταση τριμελούς επιτροπής εκπροσώπησής τους.

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου