Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ενημέρωση σχετικά με την πορεία αποπληρωμής των χρωστούμενων πρόσθετων αμοιβών και εφημεριών

Συνάδελφοι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε για το θέμα της αποπληρωμής των πρόσθετων αμοιβών (νυχτερινά, αργίες , υπερωρίες) και των εφημεριών ιατρών, ισχύουν τα παρακάτω:
  • Εκδόθηκε πρόσφατα ΚΥΑ που σχηματοποιεί το νέο καθεστώς πληρωμών, που θα γίνονται πλέον από τα Νοσοκομεία
  • Για να προχωρήσει η αποπληρωμή των χρωστούμενων εφημεριών και πρόσθετων αμοιβών πρέπει πρώτα να εγκριθεί η τροποποίηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου όπου θα συμπεριλαμβάνονται πλέον οι εφημερίες και οι πρόσθετες αμοιβές. Όπως ξέρουμε η τροποποίηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου μας θα υποβληθεί προς έγκριση την Τρίτη 31/3 και θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα (άγνωστο πόσο) για να εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας.
  • Μετά την έγκριση της τροποποίησης θα ανοίξει ο δρόμος για να σταλούν τα εντάλματα για έλεγχο στην επίτροπο και για να προχωρήσει στη συνέχεια η πληρωμή μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, εφόσον δεν παρουσιαστεί κάποιο άλλο γραφειοκρατικό πρόβλημα, και εφόσον κατατεθούν τα χρήματα από το Υπουργείο στο λογαριασμό του Νοσοκομείου.
  • Για τις πρόσθετες αμοιβές του 2014 (στο Νοσοκομείο μας εκκρεμούν ο Νοέμβριος, ο Δεκέμβριος και το 25% του Ιουνίου) χρειάζεται επιπλέον και νέα υπουργική απόφαση ανακατανομής των ποσών και των ωρών ανά Νοσοκομείο για τους μήνες του 2014.
Θα παρακολουθούμε την όλη διαδικασία και θα ενημερώνουμε σχετικά. Εφόσον υπάρξουν καθυστερήσει και προκύψει ανάγκη κινητοποίησης θα συντονιστούμε και με άλλα σωματεία μέσω της ΠΟΕΔΗΝ και θα προσχωρήσουμε σε δυναμική διεκδίκηση των δεδουλευμένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου