Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ για τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ


Το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου κατά τον απολογισμό του σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας, εκφράστηκε η άποψη πως σε γενικές γραμμές, έχουν γίνει θετικά βήματα και υπήρξαν υποσχέσεις που περιμένουν οι εργαζόμενοι να δουν αν θα υλοποιηθούν και σε ποιο βαθμό.

«Για το θέμα του παιδιάτρου, ως σύλλογος είχαμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια μαζί με τους συλλόγους γονέων της περιοχής. Πήγαμε στο υπουργείο Υγείας για να προχωρήσει η μετακίνηση από την Ικαρία που έλυσε το πρόβλημα με τα συνεχή κλεισίματα της παιδιατρικής κλινικής. Αποδείχτηκε ότι οι κινητοποιήσεις και οι προσπάθειες μπορούν να φέρνουν επί μέρους αποτελέσματα.

Ακόμη, είχαμε την κατάργηση είσπραξης του 5ευρου από τα εξωτερικά ιατρεία και θεωρούμε ότι και εμείς ως Σύλλογος βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα που είναι μια πρώτη μικρή ανακούφιση για τους πολίτες που δοκιμάζονται σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία μετά από πέντε χρόνια εφαρμογής των μνημονίων. Περιμένουμε βέβαια και την κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή, τη μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας.

Επίσης θετικό βήμα υπήρξε η νομοθετική παράταση της θητείας των επικουρικών ιατρών και άλλων εργαζομένων στα Νοσοκομεία μέχρι το τέλος του έτους.

Για τη στελέχωση, είχαμε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για 4.500 μόνιμους μέσα στο 2015 και 1500 επικουρικούς. Ο υπουργός Υγείας μας υποσχέθηκε ότι οι προκηρύξεις γι' αυτές τις προσλήψεις θα γίνουν μέσα στο Μάιο. Περιμένουμε να δούμε τις κατανομές των θέσεων για να μπορούμε να πάρουμε σαφή θέση», τόνισε ο πρόεδρος, Γιώργος Μανουσάκης.

Σε ότι αφορά τα θέματα της ενίσχυσης του νοσοκομείου με προσωπικό, τα μέλη του Συλλόγου συζήτησαν τις εξελίξεις που υπάρχουν και αναμένουν να δουν πως θα γίνει ο καταμερισμός των θέσεων τον Μάιο κατά τη διαδικασία των προσλήψεων, όπως έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία κι αν θα δοθούν οι θέσεις που έχουν ζητηθεί ή σημαντικός αριθμός από αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του Συλλόγου, αποφάσισαν να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, έτσι ώστε αν χρειαστεί και απαιτηθούν κινητοποιήσεις - μετά τις 20 Μαΐου - να υπάρχει κοινή στάση και συμπόρευση με την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς.

Το έντονο εθελοντικό ενδιαφέρον των πολιτών για το νοσοκομείο θα στηρίξει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν μικρά αλλά σημαντικά θέματα για τη λειτουργία και την εικόνα του ιδρύματος. Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε από εργαζόμενους, υπάρχουν πολλοί ιδιώτες τεχνίτες που επισκεπτόμενοι το νοσοκομείο και διαπιστώνοντας μικροπροβλήματα στους χώρους των θαλάμων, όπως φώτα που δεν ανάβουν, χαλασμένα καζανάκια, φθορές στους τοίχους κλπ, εκφράζουν την πρόθεση να βοηθήσουν για την αποκατάστασή τους.

Επειδή πρόκειται για μικρές εργασίες, όπου όμως απαιτούνται εργολαβίες και διαδικασίες, δεν αντιμετωπίζονται με ευκολία αυτές οι παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα του ιδρύματος. Για το λόγο αυτό θα αναλάβει ο Σύλλογος και με τα χρήματα που έχει στο ταμείο του από τις εθελοντικές μουσικές εκδηλώσεις που έγιναν, να προμηθευτεί υλικά για τις διορθώσεις με την παρέμβαση των εθελοντών, σε συνεννόηση με την τεχνική υπηρεσία.

Ήδη, υπήρξε ενημέρωση του διοικητή για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία θα εξειδικευθεί πρακτικά το επόμενο διάστημα για να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις αυτές, όπου υπάρχει πρόβλημα.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Aναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου