Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο πρώην υπουργός διάλυσης της δημόσιας υγείας  Άδωνις Γεωργιάδης  σε συνέντευξη του στην τοπική εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Μιχάλη Ατσαλάκη αναφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και στο Σύλλογο μας λέγοντας ότι το ΓΝΑΝ έχει φέτος 80% μειωμένη χρηματοδότηση και ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν φωνάζει και άφησε υπονοούμενο ότι είμαστε υποκριτές.
Σ αυτά έχουμε να απαντήσουμε:
  • Ο πρώην υπουργός  είναι κακώς πληροφορημένος, αφού ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου όχι μόνο φωνάζει για τα προβλήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, αλλά προχωρά συνεχώς σε κινητοποιήσεις και μετά την κυβερνητική αλλαγή του Γενάρη.. Κάναμε πρώτοι στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας ένα μήνα μήνα μετά τις εκλογές  , συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, εκδίδουμε συνεχώς ανακοινώσεις για τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας  και σήμερα 20/5 συμμετείχαμε στην πανελλαδική απεργία και στη συγκέντρωση που έγινε έξω από το Υπουργείο Υγείας. Η αναφορά λοιπόν του Άδωνι Γεωργιάδη στο Σύλλογο μας ήταν άστοχη και ψευδής.
  • Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στα 5 χρόνια εφαρμογής του μνημονίου έχει χάσει πάνω από το 50% του προϋπολογσμού του και το 33% του προσωπικού του. Η μνημονιακή πολιτική που υποστηρίζει και εφάρμοσε στο Υπουργείο Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει οδηγήσει το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου σε συρρίκνωση και περιστολή των δραστηριοτήτων του. Είναι ιδιαίτερα προκλητικό να μιλά ο Άδωνις για την κατάσταση στο Νοσοκομείο μας, τη στιγμή που ο ίδιος και το κόμμα του τη δημιούργησαν.δημιούργησαν.
  • Οι επιχορηγήσεις που λαμβάνει μέχρι στιγμής φέτος το ΓΝΑΝ είναι πράγματι μειωμένες, γιατί οι ξένοι δανειστές που υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης εκβιάζουν με την περικοπή της χρηματοδότησης την Ελληνική Κυβέρνηση για να πάρει νέα σκληρά μνημονιακά μέτρα και η κυβέρνηση μέχρι στιγμής αντιστέκεται. Ο Άδωνις διαμαρτύρεται για την περικοπή χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία που δημιούργησαν οι δανειστές και οι ξένες κυβερνήσεις που με τόσο πάθος υποστηρίζει. Η στάση του είναι το λιγότερο υποκριτική. Εμείς ζητούμε από την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εκβιαστές  να μην κάνει υποχωρήσεις στις κόκκινες γραμμές και να μην πάρει νέα μνημονιακά και υφεσιακά μέτρα, αλλά να στηρίξει τους εργαζομένους, τα κοινωνικά κεκτημένα και τις δομές υγείας με προσλήψεις και χρηματοδοτήσεις, και σε περίπτωση που δεν γίνουν αυτά θα συνεχίσουμε να  είμαστε στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων για την ανατροπή των όποιων μνημονιακών μέτρων. 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου