Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Eπιστολή για τη μη αποπληρωμή των δεδουλευμένων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
syllogosergnan1@gmail.com

Προς:                -Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή
                         -Αν. Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό
                         -Διοικητή 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Ηγουμενίδη
                         -Διοικητή Γ.Ν. Λασιθίου κ. Μακρονικολάκη

Θέμα: αποπληρωμή δεδουλευμένων
4/8/15

Μπήκε ο Αύγουστος του 2015 και στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου (και των άλλων 3 διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου) οφείλονται τα παρακάτω δεδουλευμένα:
Στο προσωπικό (πλην ιατρών) οφείλονται οι πρόσθετες αμοιβές (νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες) όλων των μηνών από τον Ιανουάριο και μετά, δηλαδή συνολικά 7 μήνες.
Στους ιατρούς οφείλονται οι εφημερίες από τν Απρίλιο και μετά, δηλαδή 4 μήνες.
Στους επικουρικούς ιατρούς και στο επικουρικό προσωπικό (πλην ιατρών) του ΓΝΑΝ οφείλονται οι κανονικοί μισθοί από τον Ιούνιο και μετά (δηλαδή Ιούνιος, Ιούλιος και ενδεχομένως Αύγουστος).

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε τα σχετικά χρήματα βρίσκονται στο λογαριασμό του Νοσοκομείου, αλλά η αποπληρωμή δεν γίνεται για τυπικούς λόγους (μη έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού κ.α.).
Απαιτούμε την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας και ζητούμε:
Να διευθετηθεί άμεσα το θέμα με την έγκριση τροποποίησης του προϋπολογισμού του ΓΝ Λασιθίου από το Υπουργείο Υγείας
Να υπάρξει μέριμνα ώστε η Ενιαία Αρχή Πληρωμών να ανοίξει και μετά τις 7/8 για να μπορέσει να γίνει από το Νοσοκομείο η εισαγωγή των σχετικών αρχείων ώστε η αποπληρωμή να γίνει τουλάχιστον στις 13/8.

Όταν  φέτος το Μεγάλο Σάββατο ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ήρθε στο Νοσοκομείο μας, είπε ότι θεωρεί απαράδεκτο να είναι απλήρωτο το προσωπικό που εργάζεται σε τόσο δύσκολες συνθήκες και ότι θα μεριμνήσει ώστε οι πληρωμές να γίνουν άμεσα .
Κύριοι της κυβέρνησης, έστω και τόσο καθυστερημένα, κάντε αυτά που πρέπει ώστε οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο μας να μην είναι απλήρωτοι.

Για το ΔΣ
ο πρόεδρος      ο Γραμματέας


Γιώργος Μανουσάκης        Κωστής Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου