Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ


ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ

Την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου μας με πρωτοβουλία του Σωματείου μας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των επικουρικών εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης. Πήραν μέρος οι επικουρικοί εργαζόμενοι από όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης και παρευρέθηκαν οι Διοικήσεις των σωματείων των νοσοκομείων Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου. Σκοπός της συνάντησης ήταν να υπάρξει συντονισμός και κοινή αγωνιστική δράση στην κατεύθυνση να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι μας που οι συμβάσεις τους λήγουν τον Δεκέμβρη του 2015. Υπενθυμίζουμε ότι δύο φορές έχει ανανεωθεί η σύμβαση των παραπάνω εργαζομένων και τυχόν απόλυση τους θα σημάνει παραπέρα υποστελέχωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών των νοσοκομείων του νησιού μας. Οι 65 συνάδελφοι μας καλύπτουν ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό που λείπει και είναι ειδικότητες νοσηλευτών, μαιών, μεταφορέων ασθενών, διοικητικών, τεχνολόγων, ακτινολόγων κλπ.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:
o   Τα ΔΣ των σωματείων να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη αναδεικνύοντας τις συνέπειες της απόλυσης των συναδέλφων μας για τη λειτουργία του νοσοκομείου και βέβαια συνολικά την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα νοσοκομεία.  
o   Να προχωρήσουμε σε παγκρήτια κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 11:00 π.μ.
o   Να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να τον συντονίσουμε με τα σωματεία και τους επικουρικούς εργαζόμενους των άλλων νοσοκομείων της χώρας.
o   Να απευθυνθούμε σε όλα τα εργατικά σωματεία, συλλόγους ασθενών και λαϊκούς φορείς να συμβάλουν αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων των νοσοκομείων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις εκδίδοντας ψηφίσματα συμπαράστασης ή όποια άλλη μορφή αγώνα επιλέξουν.

Καλούμε το ΔΣ του Σωματείου σας, του συλλόγου σας, του λαϊκού φορέα σας να πάρει θέση και να συμβάλει στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης, να μην επιτρέψουμε να απολυθεί κανένας συνάδελφος μας. Σας καλούμε να παλέψετε μαζί μας για:
·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.
·         Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία. Μονιμοποίηση εργαζομένων επικουρικών, συμβάσεων, ΕΣΠΑ κλπ.
·         Κανένα κλείσιμο, καμία συγχώνευση, καμία συρρίκνωση κλινικών, τμημάτων των νοσοκομείων και των άλλων δομών Υγείας.  Καμία απόλυση εργαζομένου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου