Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Τέσσερις μήνες χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου - Επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας


Επιστολή για την ανάγκη άμεσης συμπλήρωσης των παραιτηθέντων μελών του Δ.Σ. των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου απέστειλε στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και στον αν. υπουργό Π. Πολάκη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι έχουν περάσει τέσσερις μήνες που ουσιαστικά δεν υφίσταται Διοικητικό Συμβούλιο  για τα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου, κάτι που δημιουργεί μεγάλες εκκρεμότητες και προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων και γι΄αυτό ζητείται η αντικατάσταση των παραιτηθέντων αναπληρωτών διοικητών έτσι ώστε να μπορεί το Διοικητικό Συμβούλιο να λειτουργήσει ξανά.

Η επιστολή κοινοποιείται στους βουλευτές Λασιθίου κ.κ. Θραψανιώτη Μανόλη και Πλακιωτάκη Γιάννη, στην Υποδιοικήτρια 7ης ΥΠΕ  κ. Α. Τριχοπούλου, στο Διοικητή διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Μ.  Μακρονικολάκη και στην ΠΟΕΔΗΝ  και αναλυτικά αναφέρει τα  παρακάτω:

"Κύριοι υπουργοί, όπως γνωρίζετε, με την υπ Αριθµ. ∆Υ1δ/Γ.Π.οικ. 34817/22-4-2014  απόφαση του πρώην Υπουργού Υγείας κ.  Άδωνι Γεωργιάδη έγινε ο ορισµός των µελών στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο των διασυνδεόµενων Νοσοκοµείων: α) Γενικό Νοσοκοµείο Λασιθίου, β) Γενικό ΝοσοκοµείοΚέντρο Υγείας Νεαπόλεως «∆ιαλυνάκειο», αρµοδιότητας 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης για διετή θητεία. 

Όμως, με την αρ. Αρ. Πρωτ.: Α2β/Γ.Π.οικ. 23045/27-3-2015 απόφαση του Υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή έγινε αποδοχή της παραίτησης του Αναπληρωτή Διοικητή στο Γ.Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ, με αρμοδιότητα στο πρώην Γ.Ν.-Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ κ. ΜΑΤΑΛΛΙΩΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ».

Επίσης με την Αρ. Πρωτ.: Α2β/Γ.Π.οικ. 33505/5-5-2015 απόφαση του Υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή έγινε αποδοχή της παραίτησης της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Γ.Ν. Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΄΄ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ΄΄ κ. ΜΟΣΧΟΒΙΤΑΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΙΑΣ.

Κατόπιν των παραπάνω και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις κατευθύνσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας,  το Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων  Γενικό Νοσοκοµείο Λασιθίου και  Γενικό Νοσοκοµείο Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως «∆ιαλυνάκειο» από  26/6/2015 δεν μπορεί να συνεδριάζει και να λαμβάνει αποφάσεις μέχρι να γίνει αντικατάσταση των παραιτηθέντων αναπληρωτών διοικητών  με απόφαση του Υπουργού Υγείας.

Επειδή από 27/6/2015  μέχρι σήμερα έχουν περάσει τέσσερις μήνες και ουσιαστικά δεν υφίσταται Διοικητικό Συμβούλιο  για τα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου, κάτι που δημιουργεί μεγάλες εκκρεμότητες και προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων, σας ζητούμε να προχωρήσετε άμεσα στην αντικατάσταση των παραιτηθέντων αναπληρωτών διοικητών έτσι ώστε να μπορεί το Διοικητικό Συμβούλιο να λειτουργήσει ξανά. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου