Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Διευκρίνιση σχετικά τη λειτουργία του ΔΣ των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου

O βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Θραψανιώτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα ανέφερε ότι "θα λειτουργήσει και πάλι το Δ.Σ. των νοσοκομείων του νομού με την αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου Σητείας, την αναπληρώτρια του νοσοκομείου Νεάπολης, τους εκπρόσωπους των ιατρών και των εργαζόμενων και του διοικητή του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Μανόλη Μακρονικολάκη"

Η αλήθεια όμως είναι ότι στο ΔΣ που ξεκινά τις συνεδριάσεις του μετά την τροπολογία Πολάκη δεν συμμετέχει η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Νεάπολης (η παραίτηση της οποίας έχει γίνει δεκτή από την κυβέρνηση από το Μάϊο) αλλά ο κ. Γ. Μπαρμπούνης που είχε οριστεί αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ από τον πρώην υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
 
Η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει αφήσει άκέφαλα το Νοσοκομείο Νεάπολης για 6 μήνες και το Νοσοκομείο Ιεράπετρας για 10 μήνες, χωρίς να υπάρχει κάποιος αντικειμενικός λόγος που γίνεται αυτό. Πρόσφατα εμείς ζητήσαμε να οριστούν αναπληρωτές διοικητές στα δύο νοσοκομεία για να λειτουργήσει και το ΔΣ των διασυνδεόμενων, και η κυβέρνηση αντί να κάνει αυτό, νομιμοποίησε με τροπολογία τη λειτουργία των ΔΣ χωρίς αναπληρωτές διοικητές!

Ενώ η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα επαναφέρει τη διοικητική αυτοτέλεια των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, τώρα ετοιμάζει ενιαίους συγχωνευμένους και συρρικνωμένους οργανισμούς.

Δυστυχώς αντί τα πράγματα στη διοίκηση των μονάδων υγείας να πηγαίνουν προς το καλύτερο, πηγαίνουν προς το χειρότερο...

Γιώργος Μανουσάκης
μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ
Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων νομού Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου